BUJINKANKYU

Google
http://bujinkankyudojo.blogspot.com/

KUSARI FUNDO

sábado, 10 de septiembre de 2011





KUSARI FUNDO

GRUNDADES Kusari

Det sägs att användningen av kedjorna i strid är mycket gammal och dess utseende inom Bujutsu var med att göra den första rustning.


Den Kusari Fundo är en sträng med en eller två vikter i ändarna. Namnen på de kedjor som varierade beroende på olika skolor eller Bujutsu Ninjutsu, liksom deras former och längder. Vanligtvis är Kusari Fundo 1 till 1,5 meter.

I många fall var de kedjor åtföljas av andra instrument såsom skäror eller löv kanten och i vissa fall, gömda i bambu, men den här gången vi bara stannar i kedjan vikt, Kusari Fundo, som en huvudsaklig i strid.

Enligt historiska dokument (kon betyder "järn" och PI betyder "flyga") konpi togs i bruk som ett vapen i en tid präglad av domstolen Yoshino (ca 1350 e.Kr.). Samma bestod av ett snöre med en boll i ena änden och ett järngrepp om den andra änden. Det skulle också placera ett rep eller pinne i slutet av kedjan. Många skolor har uppstått i konsten att Kusari Fundo var dessa använda och utveckla sina metoder för att bekämpa, längd, tjocklek och storlek på vikterna och kedjor. Dessa ryu, kan vi citera: Togakure Ryu, Ryu Gyokushin, Hoen Ryu, Ryu Kinshin, Masaki Ryu, Ryu etc.La Masaki skolan blev mycket berömd för användningen av denna farliga vapen. Med den kunde krigare kampen flera fiender genom att vrida på kedjan, slår vitala punkter och / eller snärjande det i händer, fötter eller armar av fienden.

Här en historia som uppkomsten och utvecklingen av tamagusari.

Toshimitsu Masaki var en berömd krigare av sextonhundratalet. Han bodde inom hela klanen och stod vakt vid porten till Edo Castle Otemon (nu Tokyo) under ledning av Lord Toda. Toshimitsu trodde fallet skulle tvinga hotas att döda med sitt svärd och dörren på slottet skulle vara fläckad med blod, vilket inte i något avseende. Sen tänkte han hur man gör. Kanske kunde jag be en ashigaru en låg rang samuraj, sin långa käpp för att bekämpa inkräktare. Men hans stolthet skulle inte låta honom. Sen Masaki tänkte och till slut kom fram till en idé som skulle göra det lättare att bekämpa inkräktare utan blodsutgjutelse. Denna idé var ett vapen som heter Kusari Fundo tamagusari eller i detta fall. Det sägs att 24 utvecklat Masaki tamagusari konst.
Efter att ha lyssnat till ljudet av tamagusari en värdefull Masaki Ryu tung kedja som skulle skydda mot onda, besökt många hus Masaki och bad honom att förråda en. Men Masaki räckte och undervisade bara till en liten utvald grupp av människor. Även om de skulle hänföras till denna kraftfulla vapen av skydd lika stora som en talisman. Dessa kedjor kallades också manriki Kusari, som betyder "kedja av 10.000 grenar."

Vägar Kusari Fundo


Följande är några metoder för att få Kusari Fundo:
· Släpp i jackan.
° runt halsen, gömd inuti ett bälte eller scarf (tenugi).
· För bakom ryggen och säkras med bälte (obi) på ett speciellt sätt så att den kan tas bort snabbt.
· Rätt och dolda i ena handen, på ett speciellt sätt så att den kan kastas mot motståndaren.


Former av rörelser grundade kusari

· Yoko Furi
· Tenchi Furi
· Naka Furi
· Hachimonji Furi

0 comentarios: